Kuntokamppailu

Meillä on harjoiteltu Kuntokamppailua jo
vuodesta 2013 alkaen.

Kuntokamppailussa yhdistyy nyrkkeilyn-sekä
potkunyrkkeilyn lyönti-ja potkutekniikat
sekä toiminnallinen kuntoharjoittelu.
Harjoitukset eivät sisällä kontaktia eli
harjoituksissa ei sparrata tai lyödä toista 
harjoitteljiaa vaan kaikki iskut sekä potkut
tehdään vain välineisiin kuten
pistehanskoihin, potkutyynyihin tai
nyrkkeilysäkkiin/seinätyynyyn.

Näin ollen laji soveltuu erinomaisesti myös sellaisille, kenelle kontaktiharjoittelu ei sovi esim terveydellisistä syistä.

Kuntokamppailussa tehdään myös toiminnallista harjoittelua ja näissä harjoitteissa käytetään omaa kehonpainoa sekä myös apuvälineinä esim. kahvakuulia, kuntopalloja, vastuskumeja jne.

Kuntokamppailu sopii niin kamppailu-urheilijoille/harrastajille
lyöntien ja potkujen tekniikkaharjoitteluun sekä fysiikkaharjoitteluun
kuin myös lajeja harjoittelemattomille tehokkaaksi ja varmasti erilaiseksi kuntoilulajiksi.

Laji sopii niin naisille kuin miehille eikä tarvitse olla huippukunnossa pystyäkseen osallistumaan harjoituksiin. Harjoituksissa tekemisen tasoa pystyy jokanen mitoittamaan oman kuntonsa mukaan ja näin ollen harjoitukset ovat varmasti riittävän haastavia niin heikompikuntoisille kuin teräksisessä kunnossa olevillekin.

Et tarvitse aiempaa kokemusta kamppailulajeista, koska sinua opastetaan tunneilla ammattitaitoisten ohjaajiemme toimesta, tarvittaessa vaikka kädestä pitäen.Jokainen harjoituskerta sisältää myös ns. tekniikkaosion, jossa käydään läpi niin lyönti kuin potkutekniikkaakin sekä myös erilaisia lihaskuntoharjoituksia. Näin ollen harjoitusten erilaiset harjoitteet sujuvat turvallisemmin ja paremmin kaikilta.
Tekniikkaosioissakin saat kuitenkin jo hyvää treeniä ja niissäkin pidetään mukana reipas tekemisen meininki.

Kamppailulajit tiedetään yleisesti tehokkaaksi kuntoilumuodoksi, mutta monelle voi jo esim töiden takia olla mahdotonta harrastaa lajeja, joissa on riskinä saada mustelmia, musta silmä tms. Kuntokamppailussa pääset kokemaan kamppailulajein tehon kuntomuotona ilman pelkoa kontaktiharjoittelun mukana tuomasta vammautumisriskistä.

Ryhmässä tehdessä saat myös harjoittelusta eri tavalla tehoja irti kuin yksin säkkiä mätkiessäsi tai varjonyrkkeilyä tehdessäsi. Ohjaajamme valvovat oikeat suoritustekniikat ja luovat hyvän tekemisen meiningin ilmapiirin, mistä seuramme tunnetaan muiden lajiemme puolella jo entuudestaan.

Tunneille tarvitset sisäliikuntavarusteet, juomapullon sekä hikipyyhkeen, jolle takaamme olevan käyttöä:). Salillamme on lainahanskoja mitsien lyömistä varten, mutta jos innostut käymään aktiivisesti, suosittelemme säkkihanskojen/vast. hankintaa. Muita varusteita et harjoitteluun tarvitse.

Ikäraja kuntokamppailuun on 15v. mutta tästä voidaan joustaa tapauskohtaisesti.

HUOM! Harjoituksiin voi siis osallistua koska tahansa, säännöllisesti tai satunnaisesti. Mitään kurssia tms ei tarvitse käydä ennen osallistumista. Saavut vain rohkeasti paikalle.Kuhunkin harjoitukseen otetaan MAX 20 henkeä, joten voit varata halutessasi paikan etukäteen.

Kaikki Kuntokamppailutreenimme löydät
Nimenhuuto sivustolta tai sovelluksesta
joukkueemme Defendo Kotka alta
 täältä.


Lisätietoja Kuntokamppailusta löydät myös
Kahvakuulan-sekä Kuntokamppailun
harjoittelijoillemme sekä
niistä kiinnostuneille tarkoitetusta
Facebook-ryhmästä, jonka
löydät nimellä
"Defendo Kotkan Kahvakuula ja Kuntokamppailu".

Hinta:
7eur/krt tai 10 x kortti 60eur.
Opiskelijat ja defendoharrastajat 4eur/krt ja 10 x kortti 36eur.

Voit maksaa kortilla, käteisellä tai kaikilla yleisimmillä
liikuntaeduilla.

Tuntien ohjauksesta vastaavat kokeneet ohjaajamme.