Keskustelu

Defendo KotkaJIM4.2.2008 11:53
Seuraava poimittu JIM -kanavan nettisivuilta:

"9.2.2008 21:00
JIM D: Keho aseena - Muay Thai
Keho aseena -dokumenteissa pureudutaan erilaisten kamppailu-, taistelu- sekä itsepuolustuslajien historiaan, nykypäivään ja lajityyppiin kokonaisvaltaisesti. Ohjelmasarjan juontajakaksikko tutustuu sarjan jokaisessa jaksossa yhteen kamppailulajiin lajin hallitsevan gurun opastuksella. Amerikkalainen dokumenttisarja. "

Käsittääkseni varsinaisesti Defendoa ei sarjassa esitellä, mutta varmasti mielenkiintoista materiaalia eri lajeista.
Youtubesta löytyy myös sarjasta pätkiä (valitettavasti vaan lontoon kielellä), jos ei malta odottaa.

- Miika

TimoRe: JIM5.2.2008 3:46
Ja ihan hakusanalla "Defendo" löytyy Youtubesta jonkun verran matskua, minkä jokainen on jo varmaan hoksannutkin. Edelleen pätkät on lontooksi, mutta ne selitetään ja näytetään selvästi ja moneen kertaan.

EsaRe: JIM9.2.2008 23:09
Huomasin väkisinkin kyseisestä dokumentista, että Muay Thaissa oli aika monia samoja liikkeitä, kuin Defendossa. Kyynerpäälyönnit, polvipotkut, kyynerpääsuojaus jne. Mistä tämä johtuu?

Lari/Defendo KotkaRe: JIM10.2.2008 7:59
Terve Esa!

Kyllähän tämä varmaan johtuu siitä,että eihän kenenkään kannata keksiä pyörää uudestaan:)
Muay Thai on kuitenkin ikivanha laji.

Ja Defendossa kuten monessa muussakin ip-lajissa, tekniikoita on "lainattu" muista lajeista.

Miika / Defendo KotkaRe: JIM10.2.2008 10:57
Terve Esa ja Timo

Defendoa löytyy juutuubista :) Aikanaan sieltä löytyi pari pätkää kotimaisellakin kielellä. Toinen oli "laji-esittely", joka oli koostettu ilmeisesti leiritlä / harjoituksista.
Toinen oli käsittääkseni potkumiitistä, jossa esiteltiin defedoa ja krav magaa.

Jos tuota human weapon sarjaa seurailee, voi tulla eteen paljonkin "tuttja" asioita. Lari jo osuvasti vastasikin, eli pyrä on jo keksitty :)

Historialtaan Defendo on aika nuori laji, verrattuna moneen perinteisempään.
Tästä johtuen väittäisin, että kaikki keinot satuttaa ihmistä (ilman aseita) on jo keksitty. Nyt ideana onkin poimia sieltä tehokkaimmat / helpoimmat = toimivimmat ratkaisumallit nykyajan uhkakuviin.

LariRe: JIM29.3.2008 23:05
Tänään tuli Krav Maga-jakso.Ihan mielenkiintoinen omasta mielestä, tosin vähän jenkkihypetys puudutti.

Hyviä harjoitteita ja toi myös esiin hyvin sen,että sopivilla suojavarusteilla pystyy treenaamaan ip-lajiakin kovaa ja realistisesti.

TimoRe: JIM30.3.2008 8:06
Itellä tuli kanssa termi "hypetys" mieleen kun äsken katselin pätkän nauhalta. Kumma juttu että kaverit ovat joka paikassa aina ne ensimmäiset länsimaalaiset ikinä.

Ensi viikon jaksossa näyttää olevan aiheena jenkkien merijalkaväen itsepuolustus, voi olla myöskin ihan katsottava. Toimisikohan tää linkki.. http://www.telkku.com/tiedot?oid=20080405210048

MiikaRe: JIM31.3.2008 8:58
Joo, "hypetystä", heh!.
No positiivista, että joka lajista on toistaiseksi ollut vain positiivista sanottavaa :)

Taas sieltä juutuubista on ainakin aikaisemmin löytynyt pätkiä tosta USMC - tasitelu"lajista". Siis jos ei malta odottaa :)

Lajista ei omakohtaisia kokemuksia, mutta käsitääkseni siinä on aika paljon vaikutteita BJJ:stä

Vielä hypetyksestä:
Jännää nähdä onko tää jenkki-laji nyt sitten se most ultimate of all ultimates, ja salaisista salaisin... :) Jenkki sarja kun on kyseessä...

LariRe: JIM31.3.2008 10:34
Kyllä jotenkin uskon, että nyt he löytävät sen "the most effective and deadly of all martial-arts and self-defence systems";)

TeukkaRe: JIM31.3.2008 17:55
Mukavaa tässä on se, että tuleepahan TV:tä muutakin kuin pelkkää sisustamista jonkun homoystävällisen smurffin juontamana, voi joku nuorempi poika/tyttö saada vielä kipinan harrastukseen.....
Lajeista ja niiden kirjosta, lähinnä näistä "uusista" lajeista on helppo kuitenkin havaita, että lopulta perustuvat melko samaan tekniikkaan kaikki. Vaikea olisi mennä asiantuntiankin nimeämään lajit oikein jos ei alussa kerrottaisi mikä laji on kyseessä. Tehokkaita varmasti kaikki jos homman hanskaa.

LariRe: JIM31.3.2008 23:33
On kyllä erittäin hienoa, että kamppailulajit ovat saaneet näin paljon kanava-aikaa suhteellisen isoilla kanavilla. Ja on kylllä totta sekin, että jos niiden ansiosta lajit saavat lisää harrastajia, se on aina plussaa.

Kyllähä lajit pitkälti samankaltaisia ovat.Mitä sitä pyörää uudestaan keksimään:)
Kyse onkin sitten juuri siitä, että miten niitä asioita lajissa treenataan,sovelletaan eri tilanteisiin. Lisäksi tärkeää on harjoittelun elävyys ja harjoittelun nousujohteisuus.Eli tuodaan haasteita,niin fyyisellä kuin myös henkisellä/psykologisella puolella.

Ja samalla kasvatetaan koko tasaisesti harjoittelijoiden mukavuusaluetta, jolloin pystytään aikaa myöden yhä kovempiin harjoitteisiin,joilla taas saadaan kasvatettua esim. asennetta ja taistelutahtoa,teknisen osaamisen lisäksi.
Ja juuri asenne ja taistelutahto ovat hyvin tärkeitä ip-tilanteissa.

Markku LahdestaRe: JIM15.12.2008 19:23
Esa kyseli:"Huomasin väkisinkin kyseisestä dokumentista, että Muay Thaissa oli aika monia samoja liikkeitä, kuin Defendossa. Kyynerpäälyönnit, polvipotkut, kyynerpääsuojaus jne. Mistä tämä johtuu?

Tuolta löytyy Defendon perusteet
http://www.thearma.org/Manuals/CodexW.htm
Eiköhän herrat ole aikoinaan myös itämaisia vaikutteita käsikirjaansa kalastelleet.

LariRe: JIM16.12.2008 14:36
Totta. Aika kauan sitten on keksitty ne tehokkaat tavat toista ihmistä satuttaa..:)

lentsuRe: JIM4.1.2009 10:08
Defendo hah montas tekniikkaa siinä oli? Entäs kravmagassa?

Miten nää eroaa toisistaan, ja mitä sen jälkeen reenataan kun kaikki tekniikat on käyty läpi? vai ollaanko siinä vaiheessa siellä "ylimmällä tasolla"

ai että mitä shittiä tää on, oikeesti. Kaverit hehkuttaa kun tää olis hyväkin juttu....

L.KRe: JIM4.1.2009 15:28
Defendossa tekniikoita on paljon vähemmän kuin magassa, mutta tämä ei tarkoita että maga olisi huonompi laji.

Lajien perusperiaatteet eroaa toisistaan kuitenkin jonkin verran, joka osaltaan on vaikuttanut tekniikkamääränkin.

Mitä nyrkkeilyssä treenataan sen jälkeen kun kaikki tekniikat on käyty läpi?Entä painissa?

Peruasiat ratkaisevat ja niiden toistot,ajoittain sitten lisää mausteita. Jos näihin asioihin perehdyt vähän tarkemmin,ymmärrät ehkä mitä tarkoitan..

Valitettavasti kysymyksesi kuulostavat siltä, että ehkä laji jossa tuhansia tekniikoita ja uusi tekniikka joka viikolle, voisi sopia sinulle paremmin. Ja tämäkin on ihan ok, koska jokainen treenaa omia tarkoitusperiään varten.

Kerro toki vähän syvällisemmin mistä antipatiasi lajia kohtaan juontaa?Paljonko kokemusta defensosta jne.
Koska tämähän on keskutelufoorumi ja mieluusti käymme asiasta keskustelua.
Väittelyyn emme rupea koska se on typerää.
Joka lajille on paikkansa ja mikään laji ei ole toista parempi tai huonompi, ne vain soveltuvat eri tarkoituksiin eri tavalla.

Kun puhutaan itsepuolustuksesta, ei ole tärkeää osata tuhatta asiaa sinne päin vaan mieluummin vaikka vain pari asiaa kunnolla.

Defendossa tasot ovat yksi tapa mitata osaamista, mutta suurelle osalle harrastajista ne eivät ole merkityksellisiä, koska mikään tasolappu tai vyönväri ei auta oikeassa tilanteessa. Vaan se miten osaat toimia.
Defendossa kuitenkin testataan samoja tekniikoita tasokokeissa mitä treenataan koko ajan, joten mitään "erillisiä" tasokoetekniikoita ei käytännössä ole.

Ja yleensä ihmiset tuppaavat puhumaan niiden asioiden puolesta mihin uskovat ja mistä pitävät. Jos se on mielestäsi hehkutusta, niin eihän siinä mitään.

Onneksi Kotkastakin löytyy monia vaihtoehtoja, joten jokainen varmasti löytää omansa, myös sinäkin?

Olet tervetullut tutustumaan paikan päälle, voittaa aina nettisenseilyn ja mielipiteesi voisi jopa muuttua.
Jos ei niin ehkä se ohjaa sinua kohden sinulle sopivampaa lajia.
Joten win/win-tilanne joka tapauksessa:)

Ota yhteyttä, kokeilemaan voi aina tulla eikä maksa mitään.

Hyvää kevään jatkoa!

RoopeRe: JIM4.1.2009 17:48
Väärin

"Kun puhutaan itsepuolustuksesta, ei ole tärkeää osata tuhatta asiaa sinne päin vaan mieluummin vaikka vain pari asiaa kunnolla."

tämä saa asianne kuulostamaan yhä enemmin siltä että kaikki mitä tehdään pidetää absoluuttiselta siltä osin että hyökkääjä hyökkää vain kahdella tai 5'llä tavalla ja muuta ei ole. niihin hiotaan sitten tekniikat niin maan perusteellisen hyvin ja poks muuta ei tarvita. ilmankos antaa vähän "köyhän" näkemyksen.

L.KRe: JIM4.1.2009 21:04
Kun aloittaa lauseen sanomalla yksikantaan "väärin", voisi olla paikallaan esittää vähän painavampia argumentteja kuin ne mitä nyt esität. Kaikella kunnioituksella..

Missä kohtaa muuten sanoin, että hyökkääjä hyökkää vain kahdella tai viidellä tavalla?
Mielenkiintoinen tulkinta..

Tämäkin valitettavasti osoittaa vain sitä että tutustumatta lajiin ja sen tekniikoihin, on vaikea ymmärtää mitä tarkoitetaan.

Tuliko muuten mieleesi, että tavat harjoitella asiaa jotenkin voivat perustua johonkin reaalimaailman kokemuksiin? Ihminen ei muuten oikeasti ole niin kekseliäs kun puhutaan erityisesti aseettomasta väkivallasta. Jo netistäkin löydät aika paljon materiaalia, josta voit itse päätellä miten eri tavalla hyökkäykset tapahtuvat.
On kaksi eri asiaa puhua kamppailu-urheilusta ja katuväkivallasta sekä näissä käytettävistä tekniikoista.

Mielestäsi on siis parempi opetella esim. 10,25 tai 50 eri torjuntaa lyönnille kuin yksi tai kaksi? Näin ainakin ymmärsin.

Oletko koskaan oikeasti treenannut esim. noin montaa eri torjuntaa lyöntiä vastaan? Kuinka monta niistä saat toimimaan kun toinen lyö sinua tosissaan varoittamatta tai edes kehässä?Tämä ei ole mitään v*tt*ilua vaan ihan vilpitön kysymys, joka pohjautuu myöskin tieteellisiin faktoihin.
Vai miksi esim. nyrkkeilykehässä ei nähdä 25 erilaista lyönnin torjuntaa?

Kyse ei ole siitä, että defendossa kaikki olisi absoluuttista totuutta vaan siitä, että defendossa asiat halutaan pitää yksinkertaisina, koska on niin kokemuksien kuin tieteenkin kautta todistettu, että yksinkertaiset ratkaisut on ne mitkä toimivat stressitilanteessa.
Monimutkaisemmat vaativat älyttömän paljon harjoittelua, mutta toki nekin toimivat jos ne osaa tarpeeksi hyvin.

On toki ikävää jos näet defendon ideologian "köyhänä", mutta se on ymmärrettävää, koska useimmat ihmiset pitävät parhaimpina juttuina asioita, joissa voi koko ajan oppia jotain uutta ja ihmeellistä eikä eritoten mitään ikäviä asioita tarvitse harjoitella.Tai ainakaan kovinkaan usein.
Meistä on ollut mukava huomata, että defendo on ideologialtaan nimenomaan yleensä vedonnut pitkään kamppailleihin ihan yleisestikin, ei vain täällä Kotkassa.

Ilmeisesti pidät sitten vaikkapa painia ja nyrkkeilyä köyhinä, niissäkin tehdään asioita hyvin yksinkertaisesti?Jos näin on niin sekin on ikävää, koska itse pidämme 80/20 ajattelua varsin tärkeänä oppimisprosessin kannalta.
Ja aika samaa ideologiaa noudatetaan juuri mainitsemissani kamppailulajeissakin.

Olet Roope myös tervetullut tutustumaan lajiin niin ei tarvitse pelkän tekstin perusteella ihmetellä saati videoklippien. Ne kun eivät anna aina välttämättä oikeaa kuvaa ja eivät myöskään vastaa millään tavoin oikeaa harjoittelua.
Rohkeasti kokeilemaan, elämä on lyhyt ja kannattaa hankkia kokemuksia;)

YouTubea katsomalla kun ei oikeasti taidot hirveästi kartu.
Aikahan siellä kyllä voi mennä mukavasti;)

Jos et ole kiinnostunut tulla kokeilemaan niin voisin suositella esim. Iranilaista Kung-Fu Toaa, jossa on n.70 000 tekniikkaa. Siinä riittää varmaan haastetta loppuiäksi :)

Hyvää kevättä sinullekin jos emme salilla tapaa lajiin tutustumisen merkeissä:)

m.fRe: JIM5.1.2009 4:56
Meikää saattaisi kiinnostaa näiden parin viimeisen "kriitikon" perehtyneisyys oikeaan väkivaltaan. Onko hajuakaan millaista se sitten on ja missä yhetyksissä sitä esiintyy/voi esiintyä? Kuinka laajalla otannalla esim. työn ja koulutuksen osalta olette tutkineet ja nähneet miten väkivalta alkaa,toimii, etenee ja päättyy. Entä se, mikä on tehokasta harjoittelua väkivallan välttämiseen tai siintä selviämiseen?
Ei vittuiluna, mutta vähän vaikuttaa taas pakonomaiselta riidanhaastamiselta.

Jujutsun ystäväRe: JIM5.1.2009 10:49
Riidan haastaminen tai muutenvaan "lajiviha" Onko sitten surastanne lentänyt joku pihalle joka on näreissään? Vai kenties onko joku harjoittelija pissyt jotakuta? Syythän voi olla vaikka millaisia, tai sitten se on yleistä kiusaamista.

Tuota yleistä kiusaamista esiintyy kaikkia lajeja kohtaan, ei siitä pitäisi enempää alkaa ihmettelemään tai spekuloimaan.

Kaikilla on myös oikeus mielipiteisiin, joku vihaa jalkapalloa, lätkää tai biljardia jne.... Ja kommentoi aina kun, tilaisuus siihen aukeaa.

Tosiasiahan on se että kukaan "ydinfyysikko" ei pysty määrittelee miten tappelut alkaa tai päättyy ja mikä taito riittää sen pysäyttämiseen.

Tämä on täysin ns tuuristakin kiinne onko vastassa aloittelija vai jo paatunut psykopaatti katutappelija. Mutta jopa paatunut katutappelijakin voidaan taltuttaa "munille potkimatta tai lyömättä 3x nopeasti päähän"

Mutta riittääkö se, tämä on toinen kysymys. Se joko tulee uudelleen ja jatkaa aikeita tai ei tule, mitään määritelmää ei kyllä tuohon kukaan osaa sanoa.

L.KRe: JIM5.1.2009 14:59
Totta,aina trolleja riittää.

Sen voin sanoa, että ketään ei ole seurastamme pois potkittu tahi kukaan harrastajamme ketään piessyt.

Mielipiteisiin on tietenkin oikeus, kritiikkiin myös. Sääli että se vain harvoin on asiallista..

Kun puhuin tieteestä, en tarkoittanut ns. paperitiikereitä vaan asioista oikeasti tietäviä ihmisiä eli ip-alan ihmisiä.

Tietenkin jokainen väkivaltatilanne on erilainen olosuhteineen, sehän hommasta tekeekin haasteellista:)

Toki voidaan kovempikin tappelija taltuttaa monin eri keinoin, tarjoamasi "3 lyöntiä päähän tai munille potkiminen" ovat vain yksi vaihtoehto monien joukosta.
Väkivaltatilanteessa valittujen toimintamallien pitää kuitenkin ola sellaiset mitkä toimivat stressin alla ja nopeasti.
Mitä enemmän on kovalevyllä tavaraa haettavana kun tulee lapasta kohti kajuuttaa, sen pidempään menee aikaa oman toimintamallin valitsemisessa.
Tämä on ihan tieteellinen ja fysiologinen fakkta.

Esim. Googlettamalla aihetta Hicksin laki, voi tämä asia aueta paremmin.

Mutta mukava, että asiallistakin keskustelua herää:)

budokaRe: JIM5.1.2009 20:58
Kovlevy asiasta voi olla kahta mieltä.

L.KRe: JIM6.1.2009 14:39
Voi toki. Mutta tieteellisiä tutkittuja faktoja ja fysiologiaa ei voi sinällään huijata. Toki harjoittelu ja harjoittelut toimintamallit voiva nopeuttaa päätöksenteko,ongelmanhavaitsemis ja reagointikykyä.

budokaRe: JIM6.1.2009 18:33
Tieteelinen, fysiologinen maailma ja laskuoppi ei aina kävele käsikädessä, mm reaktiomaisen käytöksen tms rinnalla missä ensin reagoi keho ja aivot laahaa perässä "mitä tapahtui"

Jopa opetustilanteissa, ainakin itse välillä unohdan juuri tekemäni asian. Kun olen sinut asian kanssa mitä pyöritän, unohdan sen. Ja joutuu kysyy missä mentiin, ja joku oppilaista kertoo parilla sanalla ja lamppu syttyi :)

Mutta aloittelijalla tietysti asia kulkee toisinpäin, joutuu dataa hakemaan kovalevyltä ja valtisemaan mitä käyttää, samaan aikaan kun mahdollisia tällejä tulee jo.

Defendo tarjoaa juuri tähän nopean vaihtoehdon, helppo oppia, vaikea unohtaa... Kun taas minä tarjoan pitempää tietä. Mutta ei välttämättä kauhean pitkää, päästäkseen samalle tasolle jo, meillä vain on tavaramäärä toista luokkaa.

Hetkinen en tiedä kylläkään mistä tämä keskustelu juontaa, mutta kiilasin väliin kun sattui paikalle. Kun foorumeilla tulee välillä pyörittyä, kun kerran on käynyt käy toisen ja kolmannenkin :)

L.KRe: JIM7.1.2009 20:30
Jeps. Jokaiselle löytyy varmasti aina se oma laji ja se on rikkaus, että voi kulkea omia polkujaan sekä valita omiin tarpeisiinsa sopivimman.

Ja tietenkin harjoittelu aina auttaa joka asiassa, sehän on selvä.
Eihän meilläkään mitään taikatemppuja tarjota, helpoimmatkin tekniikat vaativat paljon toistoja, mutta defendossa tekniikat on pyritty pitämään yksinkertaisina ja niitä toistetaan paljon koko ajan, jonka kautta saadaan harjoittelija omaksumaan niitä ehkä nopeammin kuin monimutkaisempia tekniikoita.

Tietenkin jokainen ihminen on yksilö ja sen minkä toinen oppii helposti, voi olla toiselle hyvinkin vaikeasti opittava.

budokaRe: JIM7.1.2009 22:10
Totta, toiset imuroi tietoa herkästi, kun toinen taas vaatii toistoa satoja, satoja kertoja.

Toisaalta kiinnostais kyllä nähdä livenä millaista se lajinne on.

L.KRe: JIM7.1.2009 22:25
Uusi peruskurssi alkaa MA 2.2.2009:=D

Ja jos ei ihan niin paljon innosta niin aina voi käydä kokeilemassa, kunhan vain etukäteen ilmoittelee halustaan tulla. Jos on lajitaustaa, pystyy aina käydä kokeilemassa treenit, koska varmasti aina jotkut asiat tehdään suht tai jopa täysinkin samoin, lajista toki aina riippuen.

budokaRe: JIM8.1.2009 18:04
Peruskurssille ei ihan taida ruveta, kun omakin laji on olemassa. Mutta tutustuminen lajiin, eli juuri tämä kokeilu olisi kiinnostava.

Meillä on ainakin 1 minun lisäksi joka voisi olla kiinnostun ja jopa useampikin.... Voin ottaa tämän puheeksi ja vaihtoehtoisesti voisi myös ajatella yhteisreenejäkin josku jos taas meidän hommat kiinnostaa teitä?

Bujinkan

L.KRe: JIM8.1.2009 21:27
Jeps. Katsotaan mitä syntyy.

budokaRe: JIM10.1.2009 16:34
Palaan asiaa kun muistan ottaa puheeksi, viimeksi en muistanut. Ja jos teillä on joku vailla hanskoja, jos tarvitte löytyisi yhdet.
10oz punaiset nahkaset topten merkkiset. käytön jälkiä ei ole, eikä niihin ole hikoiltu.

Vastaa uusiaVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: