Keskustelu

JIRKODEFENDO31.12.2007 1.59
MORJENS KUULUUKO DEFENDOON MINKÄÄNLAISIA LIIKE SARJOJA NIINKUN MONESSA MUUSSA LAJISSA. JA ONKO MINKÄÄN LAISIA NIIN SANOTTUJA VYÖ KOKEITA. PS. MILLOIN ALKAA SEURAAVA ALKEIS KURSSI

Lari/Defendo KotkaRe: DEFENDO31.12.2007 3.17
Terve!

Defendoon eli kuulu mitään katoja. Tasokokeita on niin kuin muissakin lajeissa,tasoista löytyy lisätietoa tasojärjestelmä otsakkeen alta.

Seuraava peruskurssi järjestettäneen vasta syksyllä näillä näkymin. Kurssista tulee kyllä tietoa sivustolle hyvissä ajoin.Kannattaa kuitenkin ilmoittautua tammikuun kurssille varasijalle,koska on aina mahdollista että alkuperäisiä ilmoittautuneita jää pois.

KielipoliisiRe: DEFENDO4.1.2008 19.30
Morjens. Kuuluuko Defendoon minkäänlaisia liikesarjoja, niin kuin monessa muussa lajissa. Onko lajissa minkäänlaisia niin sanottuja vyökokeita.

Ps. Milloin alkaa seuraava alkeiskurssi?


Oli pakko korjata hiukan, kun oli niin hirveää tekstiä. Suosittelenkin paneutumaan uutta kurssia odotellessa äidinkielen kiemuroihin, jotta edes peruskoulun pakollinen oppimäärä tulisi suoritettua.

Lari/Defendo KotkaRe: DEFENDO4.1.2008 19.58
Tärkeintä oli kuitenkin, että asia tuli ymmärretyksi.Ainakin meidän puolesta:)

norppaRe: DEFENDO6.3.2008 17.28
Hiiohoi lehti siellä luki että helppo oppia ja vaikea unohtaa. kuka voi sanoa kaikkien puolesta että helppo oppia ja kun on opittu on selvää että vaikea unohtaa:) mikä minua paistaa silmään tämä on krav maga suuntainen ns samaa roskaa mutta eripaketti.

itse olen kiinostunut oikeasta Budosta ja sotataidoista mitkä on taistelukentillä toimiviksi koettu. myös monipuolinen asetekniikka harjoittelu pitkillä ja lyhyillä aseilla. Siksi alitsin Bujinkan Budo Taijutsun

Lari/Defendo KotkaRe: DEFENDO6.3.2008 23.29
Terve Norppa!

Hienoa,että olet löytänyt itsellesi sopivan lajin.

Kuinka paljon muuten olet harjoitellut defendoa tai magaa?Kun roskaksi tituleeraat...;)
Meinaan, että Lontoon kielellä tähän hyvä sanonta "Don´t judge the book by it´s cover" tjsp...

Miika varmaan vastailee tuohon kommenttiin tarkemmin mistä mainitsit.

Ja nimenomaan hyvä, että olet valinnut BBT:n jos olet kiinnostunut oikeasta budosta, koska silloin defendo olisikin sinulle aivan väärä laji.
Koska me harjoittelemme puhtaasti itsepuolustusta emme budolajia.
Enkä tarkoita tällä että budolajeissa olisi mitään vikaa.
Ne ei vaan ole sitä mitä meillä tehdään ja siksi sitä etsivä ei löytäisi omaansa.
Ikävintähän olisi jos lyhyestä elämästä haaskaisi aikaansa väärän asian parissa.Edes kokeilemalla....vai olisiko?

Hyvää kevään jatkoa!

jarppa :)Re: DEFENDO8.3.2008 8.05
Lari/Defendo Kotka

eikö BBT ole itsepuolustusta? myöskin lajihan on sotataito joten toimii hyvin itseä puolustamiseen, ja on myös erittäin monipuolinen. Sotataito ei aina tarkoita "tappamista, sotakoirana oloa"

olen tutustun krav magaan ja siitä ei jääny muuta käteen kun 3 iskua päähän ja polvella vatsaan, sellainen kuva että siinä oli kaikki.

ei se BBT ole mikään tanssikoulukaan, eikä mikään muukaan vastaava, kyllähän siellä opetetaan ihan selkeetä itsepuolustusta, taistelutaitoa mitä on käytetty taistelukentillä 1400-1600 luvuilla ainakin. ko lajin piiriin kuuluu muutakin kun taistelua kuten kaikissa muissakin, enemmin tai vähemmin.

Koulut mitä harjoitellaan on 6x samuraikouluja ja 3x ninpo eli ninjutsu koulukuntia. nämä kaikki toimii ja nitoutuu yhteen ja tukee toisiaan. me harjoittelemme näitä kaikkia.

kouluista löytyy aseeton tekniikka ja asellinen, pääasiassa emme opeta vastauksia kysymyksiin vaan enemminkin kysymyksiä vastauksille, ei ole mitään kaavaa ei ole mitään varmaa mikä toimii. joten oppilas saa jo hyvin nopeasti kyvyn löytää itse ratkaisuja harjoitellessa. yleensä tämä tulee vasta korkeilla vyöarvoilla jos rinnastetaan johonkin peruslajiin, kilpalajiin.

mitään mitä harjoitellaan ei ole absoluuttisia, vaan pitää oppia mukautumaan etäisyyksien mukaan kulmien mukaan ja pienikin muutos hyökkäyksessä aiheuttaa erilaisen reaktion vaikka lyötäis vaan päähän oikealla suoralla lyönnillä. Laji on kokonaisvaltainen ja erittäin tehokas ja tomiva, onhan se todettu sodassa. tän hetken päämies on Soke Masaaki Hatsumi sitä ennen oli Takamatsu joka on viimoisin henkilö joka taitojaan käytti sodissa ja muualla vaarallisissa paikoissa ja tehtävissä. hän kuoli vuonna 71 jolloin itse taisin syntyä:) Takamatsu ei hävinnyt yhtäkään ottelua, taistelua vaan kuoli luonnollisen kuoleman. Tämä puhuu jo lajin tehokkuudesta kun sen saa ensin sydämeensä ja valaistuu sen kanssa.

codan testi on testi jolla läpäistään 5 dan arvo, testissä joka suoritetaan vain Japanissa, päämies seisoo miekan kanssa "puinen, pehmustettu" nykyään... ja testattava on polvillaan edessä odottaen "tunnetta" jota lyjä lähettää "aikeena hyökkäys" lyöjä lyö "soke" ilman varoitusta ilman mitään merkkiä se isku vain tulee määrittelemättömän ajan jälkeen "kun siltä tuntuu" ja lyönti pitää väistää. alemmilla tasoilla kuten 4 kuy'n testissä seistään nenät vastakkain ja oppilaan pitää väistää ylhäältä tuleva lyönti miekalla tehtynä tietenkin. väistön pitää olla puhdas, hyvän lyöjän lyöntiä ei huomaa milloin se lähtee, mutta reaktion kautta se on väistettävä. aikaa siinä on alle sekunti väistää sekin, eli ei onnistu ellei ole lajia harjoitellut riittävänkauan. Esim karatesta tms lajeista otettu testattava ei sitä kykene väistämään.

no miten tämä liittyi ja mihin? eli lähinnä tuo 5dan jos osasit luke rivin välistä niin, ehkä sait ielikuvan mihin kaikkeen tässä lajissa paneudutaan ja mitä kaikkea opetetaan öö oikeastaan opitaan. kun sanoin että ei pelkästään taistelua vaan ympäristön lähes täydellistä ymmärtämistä vaikka et asiaa näkisikään ja se on seläntakana.

Suomessa korkein vyöarvo on 15dan ja senjälkeen ei käsittääkseni enää saanutkaan daneja vaan silloin sai jo muun arvonimen. Bujinkan on taidetta, se on "loppumaton liike" se on todellinen tie.

Bujinkan on rantautumassa Kotkaan ja sitä harjoitellaan jo täällä, vastuuhenkilönä toimin itse.

Shinden Dojo, jari

Norpalle sanoisin että kiva että olet viihtynyt kaikki nämä vuodet lajin parissa, ja huonoa lajia ei ehkä olekkaan olemassa mutta on lajeja mistä tykkää ja mistä ei. Ja minä kuljen tätä "soturin tietä" Budo on hauskaa ja kaunista kuin tanssi, ja muuntautumiskelpoinen minnevain ja missätilanteessa tahansa.

juuri heränneenä lähdenkin tästä aamutoimiin ja valmistelemaan reeneihin menoa.

jarppaRe: DEFENDO8.3.2008 8.09
Lari/Defendo Kotka

ainiin, en sanoisi ikävintä jos kokeilee ja hakee lajia itselle. kaikki rikastuttaa kuitenkin näkemyksiä. itse olen kokeillut lähes 10 eri lajia, aikoinaan ninjutsua ja välissä muuta ja jälleen olen bujinkanin kimpussa. Lajeja takana n 16 vuoden ajalta. Harmillista on se että minua ei alettu viemään lajien pariin jo 3 - 5 vuotiaana. Kaiken välissä saaneen opin muista lajeista olen saanut toimimaan bujinkanin tavoin ja kykenen ottamaan käyttöön muita oppeja ja sulattaa niitä yhdeksi mikä edustaa bujinkanin dynamiikkaa. onko siis sääli että on haaskannut aikaa muissakin lajeissa vuosia vai onko se sittenkin rikkaus? ;)

Lari/Defendo KotkaRe: DEFENDO8.3.2008 11.08
Terve Jarppa!

Mitä tulee tuohon "ajan haaskaukseen"...jos luet viestini ajatuksella,ymmärrät varmaan että tarkoitan juuri sitä,että tuskin minkään lajin parissa vietetty aika on hukkaan heitettyä.
Ja mitään ei pitäsi tuomita kokeilematta.

En mielestäni sanonut, ettei BBT olisi itsepuolustusta. Sanoin vain, että se on budolaji kun taas defendo on puhdas ip-laji.
Kamppailulajifoorumit ovat pullollaan keskusteluja siitä onko budolaji myös toimiva ip-laji. Mielestäni tätä "matopurkkia" ei tarvi täällä enää avata.

Olennaisinta on se millä asenteella ja miten treenataan.Ja kuka treenaa.
Laji ei pelkästään ratkaise mitään. Jokaisella lajilla voi ja pystyy pärjäämään ip-mielessä myös.
Ydinjuttu on kuitenkin se, että miten paljon missäkin lajissa keskitytään asioihin jotka ovat oleellisimpia ip-taitojen oppimisen kannalta.
Ja on vain fysiikan lakien yms. vastaista kuvitella, että jos opittavia asioita on 100 esim. 10:n sijaan, niin nuo sata asiaa oppisi nopeammin tehokkaaksi ja toimivaksi kuin ne 10.

Lajeissa joissa ei ns. keskityä olenanaiseen, tie ip:n "osaamiseen" on vain todennäköisesti pidempi kuin niissä missä siihen keskitytään täysin.
Lisäksi, useimissa budolajeissa ei kuitenkaan keskitytä väkivallan ja itsensä puolustamisen teoreettisen ja psykologiseen puoleen siinä mielessä missä moderneissa ip-lajeissa.
Mutta tämäkin on taas seura/vetäjäkohtaista, ei mikään automaatio.
Ja sama pätee varmasti myös buodpuolella. Sielläkin voi olla seuroja, joissa treenataan asioita hyvinkin eri tavalla ja eri painotuksilla.

En myöskään mielestäni sanonut mitään siitä, että BBT olisi tanssikoulu tms.

Näytit ottavan tekstini yllättävän "henk.kohtaisesti" ottaen huomioon että ensin BBT:n harrastaja kritisoi voimaakkasti lajiamme ja vastasin siihen mielestäni hyvin asiallisesti,kritisoimatta mitenkään Bujinkania. Ainoastaan totesin että se ei ole oikea laji jos hakee puhdasta ip-lajia.
Mutta mukava, että avasit Bujinkanin saloja,historiaa yms.
Itselle ne ovat jotenkin tutut jo ennestään, mutta ei varmasti monelle harrastajallemme.

Sanoit magan olevan vain 3 lyöntiä päähän ja polvea perään. Sallinet minun hiukan epäillä kokemuksesi pituutta lajista, koska siinä on aika paljon muutakin..
Kaiken kukkuraksi tuo "kombo" on muuten sellainen millä voi pärjätä aika monessakin tilanteessa. Eihän nyrkkeilykään ole usein paljon muuta "kuin" etusuoran ja takasuoran lyömistä.Jos jätetään liikkuminen yms. pois.
Ja silti niillä voitetaan otteluita jatkuvasti. Ja selvitään myös hätävarjelutilanteista.

Hyvä jos BBT on rantautunut Kotkaan, koska jokainen laji on rikkautta ja auttaa potentiaalisia harrastajia siinä, että jokaiselle on varmasti jotain tarjolla. Eikä kenenkään tarvitse mennä lajiin x vain siksi, ettei muuta ole tarjolla ja mieluummin treenaisi lajia y.
Oman seuramme tavoite on tehdä aktiivista yhteistyötä hyvässä hengessä Kotkan ja lähialueiden seurojen kanssa. Lajiin katsomatta.
Ja ainakin vähintään välttää valitettavan perinteistä nenänvartta pitkin katsomista eri lajien kesken.

Koska täällä on kuitenkin niin pienet kamppailuskenet, ettei nurkkakuntaisuus ja vain omaan napaan tuijottelu auta tai kehitä mitään.

Lopuksi on todettava, että on mukava että keskustelua on herännyt ja mieluusti sitä jatkamme. Ja myös treenareiltamme toivomme osallistumista, koska he voivat kertoa asiasta eri perspektiivistä kuin me ohjaajat, jotka ehkä katsomme välillä asioita ns. sinivalkoisten lasien läpi.

Miika /Defendo Kotka ryRe: DEFENDO8.3.2008 14.28
Huomenta! Valvotun yön jälkeen onkin hyvä lähteä vastailemaan omalta osaltaan.

Aluksi todettakoon, että seuraavat kommentit ovat vain minun omia näkemyksiä, eivät edusta mitään "liiton virallista kantaa" :)

Ensinnäkin on hienoa, että sivustomme on kerännyt kävijöitä ja sen seurauksena on herännyt kekskustelua. Loistavaa :)

Eipä minulla hirveästi ole lisättävää Larin kirjoituksiin, mutta yritän silti.

Omat kokemukseni Bujinkan Budo Taijutsusta on hyvin vähäiset ja pintapuoliset, siis toisin sanoen olen sen verran saanut tutustua BBT, että olen tajunnut, että en tiedä siitä mitään.

En tiedä voiko Bujinkan Budo Taijutsusta puhua lajina, ilman että loukka sitä. Tarkoitan tällä nyt sitä, että kyseessä on enemmän kuin "pelkkä laji" - ehkä taide olisi oikea sana. (ja en todellakaan tarkoita mitään tanssia, TIEDÄN että Bujinkan Budo Taijutsua harjoitellessa SATTUU ja tekee KIPEÄÄ)
Kuten jo todettu harjoittelette oikeaa Budoa.

Filosofisella astteella vastaus Norpalle. Ei varmaan kukaan, rehellisesti.

Käytännössä taas kyllä. Defendo on karsittu järjestelmä, meillä ei ole 9 ryu:ta mitä opiskelemme. Itse-asiassa meillä on aika vähän ns. tekniikoita. Tämä tosin ei tarkoita, että emme harjoittelisi niitä monipuolisesti. Ja Lari mielestäni jo vastasi kysymyksesi. Mutta vielä kerran. Liikkeet perustuu valta-osaltaan luontaisiin reaktioihin ja niitä on vähän. Näin ollen toimivien ratkaisujen oppiminen vie lyhyemmän ajan.

Lajien vertailu on anteeksi vain mielestäni... tyhmää.

Te harrastette todellista Budoa, me mielestämme nykyaikaista, realisitista itsepuolustusta. Harrastajat päättäköön mikä kenellekkin sopii ja toimii parhaiten.

Toivotan Kotkan Bujinkan Budo Taijutsukoille hyvää kevättä. Toivoisin että jatkossa (lajista riippumatta) voisimme ehkä jopa toimia rakentavassa hengessä.

Miika / Defendo Kotka

ps. On defendollakin juuret taistelukentillä.

jarppaRe: DEFENDO8.3.2008 18.20
Lari/Defendo Kotka

jep, vohan se olla kun aamulla heräilin niin lueskelin vielä ilman aivoja näitä juttuja ja varmaan vastasinkin ilman aivoja ainakin ositain :) ei käyny kone täysillä vielä tuohon aikaan. niin minun kokemus K.Magan puolelta oli vain toi 3 lyöntiä ja polvisetti. tosin tämäkin voi tulla vaikuttamaan mitä on painotettu ja minkätason valvoja on ollut paikalla, nimeä en muista enää kuka se oli.

Oli siellä toki jotain iroittautumisia ja lukkoja, mutta pääosin mitä itse siihen tutustuin niin eritilanteista oli toi setti kaikista käytetyin. miksi menin budon puolelle oli vaikuttava asia se että halusin jotain "enemmin" ja se tuntui sopivalle vaikka onkin kivinen tie kulkea, toki voimme toimia rakentavassa hengessä. olen innokas kuitenkin ja kuten jossain yritin sanoa että "tuskin on huonoja lajeja" mutta se että jokin on sopiva jollekkin ja taas toinen ei tekee näihin ne isoimmat erot. ja jos ajatellaan että mikä on parempi kun jokin toinen, sehän on aina yksilötasolla eikö? eli minusta on parempi tääBBT kun jokin toinen mutta omasta näkökulmasta:) Mikä on se rakentava henki? josta otiti puheeksi jokin ajatus, idea mielessä?

En tiedä tiedänkö minäkään bujinkanista mitään :) kun muki menee nurin sillointällöin ja huomaa että mitä pitemmälle mennään sitä vähemmin tietää, vaikka tietomäärä onkin jo pitkälti "selkäytimessä" mistä ne pursuaa, mitä milloinkin tehdään. Eli mulle K, Maga, TKD, Kyusho jitsu tuite, tolkido, hanmoodo, hokutoryu jujutsu, aikido, eivät olleet niin mieluisia kun BBT. Tosin K,Magaa en jaksanut kovinpitkään katsella enkä kokeilla kun sain tarpeekseni se ei ole mun juttu.

Pääsääntöisesti kaikki lajit missä nyt on jotain osa-alueita kamppailuun liittyen on hyviä, liikunnallisessa mielessä, henkisessä mielessä ja tietysti IP mielessä. Kunhan vaan löytää sen parhaan, parhaan itselleen. Tosin se ilmaisu miten tuo tuodaan esiin on "Minusta tämä on paras" on vähän huono koska se lyttää muita ja taas kuten olen maininnut että en nähnyt siinä ja siinä mitään muuta kun xxx jutut lyttää taas. Voisin sanoa tähän että esim HanMooDo miinukset mitkä koin oli liikaa potkuja kuten TKD erona oli asejutuissa mitä ei päässyt harjoittelemaan vielä violetillakaan eli jo useiden graduointien jälkeenkään ei päässyt vielä tutustumaan aseisiin lajin puitteissa vaan hommat oli kun karatessa. potkitaan rivissä ja välillä toisia ja huudetaan kiaita välillä vähän lyödään. En tiedä onko ne tänäpäivänä kehittynyt yhtään parempaan suuntaan opetuksen kannalta ja porukan mielenkiinon pitämisen kannalta.

BBT, kun otin puheeksi jotain tanssista niin sehän on sitäkin jos ajatellaan asiaa vartalon taidon kannalta ja pehmeyden, joustavuuden kannalta. tanssikin on taidetta ja siksi voisi käyttää myös lempinimellä jopa bujinkanissa. Reenaan tanssia nimeltä bujinkan hmmm no hauska toi ainakin on... tai harrastan taidetta nimeltä bujinkan.

Onkohan tää yhtään viisaampaa tekstii tässävaiheessa verraten aamuun, ehkä ne puoliskot on vieläkin tyynynalla.

jarppaRe: DEFENDO8.3.2008 18.32
hmmm,,,

jokin tuollainen yhteisleiri tms katselemus vois olla ihan mielenkiintoinenkin. esim jokin sunnuntai jossa katseltais asioita eri näkökulmista. ja eihän sitä tiedä vaikka saisimme uusia harrastajia johonkin suuntaan? tosin meitä ei vielä ole täällä kun ihan 4 kpl, kun ei ole juurikaan mainostettu vielä jne.. eli vähitellen koitamme saada edes 10 aktiiviharrastajaa.

se vois olla ihan kehittämisen kannalta hyväkin juttu että olisi sellaisia "yhteispelijuttuja"

näitähän jotkut tekeekin ainakin isommissa kaupungeissa, saisi itseä enemmin ihmisten tietoon ja uusia tuttuja...

jarppaRe: DEFENDO8.3.2008 20.30
Lari/Defendo Kotka ry.

Sitä voimme suunnitella jossainvaiheessa, ja asiaan liittyen voi laittaa vaikka mulle postia suoraan marcus.t71@gmail.com kun on sen aika, tai muutenkin.

Muutenkin voi yksityiskohtaisista asioista vaihtaa mielipiteitä sähköpostitse, vaikka kyllä tätäkin tulee varmaan nyt vähän seurattua kun kerran juttuun on ruvettu tälläkin palstalla :)

jarppaRe: DEFENDO8.3.2008 20.32
btw miten Defendo eroaa magasta, äkkiseltää ne on hyvin läheisiä toisilleen ainakin näin videoklippien perusteella mitä netti tarjoilee. en kyllä kaikkia niitä ola nähnyt, mutta ne mitä olen vähän kuikoillut.

MiikaRe: DEFENDO9.3.2008 11.33
Jees!
Juuri tätä tarkoitin, Loistavaa :)

Elämä on valintoja, myös harrastus mielessä. Kamppailu- skenessäkin pitää löytää se oma, itselle paras tai ehkä on soveliampaa puhua, sopivin "laji".

Ja mielestäni myös yhteisleiri / katselmus tms. on loistava idea. Juuri tämän tyyppistä "rakentavaa henkeä" tarkoitin. Tuplapeukut :)

Miika / Defendo Kotka

Miika / defendo KotkaRe: DEFENDO9.3.2008 11.51
Vielä tosta yhdessä touhuamisesta...

Suomessahan on käsittääkseni järjestetty (ainakin muissa kaupungeissa) SUUR-leirejä, missä on ollut harrastajia eri "lajeista".
Käsittääkseni myös jonkinmoisia potku-net:in potkumiittejäkin on ollut...

Siispä, ajatuksena, ei varmaankaan huono idea yrittää jossain vaiheessa samaa esim. Kotkassa. Laji-valikoimaa on jo meidänkin kulmalla ihan kiitettävästi.

-ML-

jarppaRe: DEFENDO9.3.2008 13.17
onhan noita lajeja joitakin näillä kulmilla, ja kaikki ei ehkä ole listassa vielä. ainakaan me ei olla kun ei olla vielä niin virallistuttu.

http://www.kamppailulajit.net/kaupungit/kotka.html

tuolta voisi poimia sopivat mitä vielä kustuisi ideoimaan. ja nythän määrä on siitäkin kiinne että onko kyseessä 1 päivä vai 2 päivää. eli jos kyseessä on 2 päivää siihen mahtuu päälajeina ehkä 4 ainakin. jos 1 päivä niin sinne ei päälajeina mahdu kuin 2 "järjestäjät" tässä tapauksessa me jos alamme asiaa viemään eteenpäin. Lisäksi se on pakko olla maksullinen mutta muodollinen koska rahastus ei ole kyseessä mutta maksut salista pitää saada kasaan. esim 10e / päivä. jätetään kuitenkin tämä ideointi yksityispuolelle tässäkohtaa :)

jarppaRe: DEFENDO17.8.2008 9.02
Pitkästä akaa tulin katselemaan tätä foorumia, olemme vielä hengissä. Tarkoitan bujinkania :) Palaan siis tähän yhteisleiri asiaan.

Kaikkihan sen tietää että siihen on saatu puhallettua vauhtia, ja että sellainen olisi syntymässä urheilutalolla Elokuun 30- 31 päivät. En tiedä siitä miten se loppupeleissä menee, mutta Taekwondo, Yuishinkai karate & Ryukyu kobujutsu sekä taido ja bujinkan olemme pitämässä tätä leiriä. Tervetuloa siis Defendonkin väki katselemaan ja kokeilemaankin. Harmi kun ette lähteneet mukaan, että olisin saanut näkemyksiä Defendosta konkreettisesti.

Vaikkakin asiat mitä tehdään on suunnattu sellaiselle pohjalle, että kokeilijatkin saa irti jotain. Mennään aika matalalentoisilla asioilla, silti kannattaa käydä katselemassa ja kokeilemassa eri lajeja.

LariRe: DEFENDO17.8.2008 20.19
Ok,kiitos kutsusta.Välitämme viestiä jäsenistöllemme.

JukkaRe: DEFENDO10.1.2009 16.58
Terve, mitenkä muuten tämä pehmeyspuoli Defendossa? Itse olen entinen BBT-harrastaja ja olen ajatellut Defendon aloittamista. Olen yrittänyt artikkeleiden sekä videoiden perusteella etsiä tietoa Defendosta. Ongelmaksi on vain jäänyt monipuolinen lajikuvaus lajista ;). Eli toisilla seuroilla mainostetaan, monipuoliseksi, sitten taas yksinkertaiseksi ja helposti opittavaksi jne...Yleiskuva on silti jäänyt minulle todella hyväksi....mikä pohdituttaa on se pystyykö Defendo tarjoamaan minulle samaa kuin BBT tarjosi pehmeydellään ja liikkeiden variaatioiden variaatioilla, joista alkoi pikkuhiljaa syntymään pieni yleiskuva, esim. siitä mitä tarkoittaa nivellukko, miten tämä on yhteydessä horjutukseen, oman painon siirtämiseen jalalta toiselle, hengittämiseen jne...kaikkea tätä tunsin oppivani bujinkanissa nimenomaan eri tekniikoiden variaatioiden realistisen, kovan ja pehmeän harjoittelun yhteistuloksena. Kuinka on Defendon laita? :)

budokaRe: DEFENDO11.1.2009 16.36
Mikset jatka Bujinkania, jos kerran siinä oli kaipaamasi taijutsu? Bujinakissa on kova ja pehmeä, eikä siinä tule raja vastaan. Aina riittää uutta huomioitavaa ja opittavaa.

Et tule mistään muualta löytämään bujinkanin vertaista, mikäli kaipaat näitä elementtejä.

Hard targetEri harjoitusolosuhteet4.1.2011 23.16
Harjoitellaanko defendossa jossain vaiheessa itsepuolustusta salin tatamin lisäksi myös esim. vedessä, jäällä, hangessa, metsässä, hiekkarannalla, mudassa ja liejussa, asfaltilla, linja-autossa, junassa, hississä tai samantapaisessa ahtaassa tilassa, rappusilla tms.? Vai onko näitä harjoituksia lähinnä krav magassa? Onko jotain kirjasuositusta tai internetsivua suositella, josta voisi oppia tämäntapaisista eri olosuhteista? En viitsinyt tämän takia avata uutta ketjua. Ymmärtääkseni sopii tähän ketjuun hyvin.

L.K.Re: DEFENDO5.1.2011 21.56
Harjoitellaan satunnaisesti ja lisäksi on seminaareja/leirejä tms. joissa keskitytään ehkä enemmän näihin.
Treenien vieminen autenttisiin ympäristöihin on aina hyvä asia tietyllä varauksella, kuitenkin silloin yleensä treeniturvallisuus kärsii sekä harjoitteita ei voida ehkä tehdä ihan niin kovaa/realistisella temmolla ja tai kontaktilla.

Mutta sopivissa määrin tehdään kyllä.

Kirjallisuutta tai nettitietoa en osaa sen kummemmin suositella, varmasti aiheesta löytyy teoksia, mutta minusta ainakin tämän kaltaista toimintaa oppii parhaiten tekemällä. Toki tiettyjä periaatteita voi opetella teoriatasolla ja sisäistää niitä sitten itse harjoittelua varten.

TapioTekniikoiden määrän laskentatapa defendossa?5.2.2011 22.36
Lasketaanko esim. oikean suora yhdeksi tekniikaksi ja vasemman käden suora yhdeksi. Eli tästä tulisi yhteensä kaksi tekniikkaa.

Tekniikoitahan oli 65. Kiinnostaa vaan niiden laskentatapa.

L.K.Re: DEFENDO6.2.2011 10.31
Ei lasketa vaan suorat on yksi tekniikka.

On tietty kyse laskentatavasta ja vaikka tekniikkamäärästä puhutaankin erikseen, ei sitä pidä lukea kuin "pirua raamattua". Ko. lukumäärällä viitataan eniten nimenomaan esim. torjuntoihin ja otevapautumisiin yms. joissa ei opeta useita eri vaihtoehtoja esim. riippuen työntääkö kaveri vai kuristaako vasemmalla vai oikealla kädellä takaapäin jne. Toki tähän on laskettu mukaan myös perus lyönti - ja potkutekniikat.

Ajatus lajissa on kuitenkin se että jos jotain otetaan lisää, pitäisi jotain jättää pois jotta paketti ei kasva liian isoksi-->eli liikaa vaihtoehtoja samanlaiseen uhkaan/hyökkäykseen.

Jos noudattaa mainitsemasi laskentatapaa esim lyöntien ja potkujen suhteen, tullee jokaiseen lajiin aikamoinen määrä lisää tekniikoita:)
Tai ainakin niihin jotka eivät erittele jokaista eri käden ja jalan potkua erikseen. Osahan näin tekeekin.

Tapiowww.defendo.fi sivun patsas5.3.2011 16.14
Mikä on tuon historiallinen tausta?

TapioRe: DEFENDO17.3.2011 0.05
Täytyykö defendon tasokokeissa muistaa kaikki liikkeiden nimet? Entä jos osaa liikkeen, muttei muista nimeä?

TapioRe: DEFENDO17.3.2011 0.13
Täytyykö defendon tasokokeissa muistaa kaikki liikkeiden nimet? Entä jos osaa liikkeen, muttei muista nimeä?

L.KRe: DEFENDO17.3.2011 3.01
Liikkeet näytetään alemmilla tasoilla ensin malliksi, myöhemmin odotetaan että osallistujat muistavat nimestä tekniikan, mutta tarvittaessa näytetään.

Tekniikoiden nimet on ihan Suomeksi joten muistamisen kanssa on harvemmin hirveitä ongelmia:)

TapioRe: DEFENDO1.4.2011 22.29
Kyynärvarsikuristustuksesta takaapäin vapautuminen. Eli koukut kiinni, nosto ja sivuun. Mietin vaan että toimiiko sittenkään käynnössä? Jos kuristaja on isokokoinen tai muutoin vahva, niin tuskin onnistuu. Ja varsinkin jos toinen heti vetää taaksepäin, niin vielä vaikeampaa. Mikäli tämän haluaisi saada toimimaan onnistuneemmin, niin eikö jokin pehmennys olisi paikallaan, esim. kyynärpäällä vatsaan tai kantapäällä sääriluuhun ja sitten pujahtaa käsien välistä tai nykäyttää kallistuksella sivuun?

Eikö magan tekniikka tässä ole käytännöllisempi? Muistaaksen sitä kutsutaan tuulimyllyksi siis kyynärpäillä lyödään kylkeen. Sen verran tuo varmasti sattuu, ettei tee mieli kauaa kuristaa.

Toisaalta oliko se niin, että tuossa on vain muutamia sekunteja aikaa. Siinä tapauksessa koukut kiinni on perusteltua. Mikäli esim. lyö kyynärpäillä kylkeen, niin se pitäisi sitten tehdä tehokkaasti.
taa käsien välistä.

Entäpä jonkinlainen kompromissi: koukku kiinni toisella kädellä ja toisella pehmittää kyynärpäälyönnillä vatsaan ja sitten sekin käsi ylös kiinni ja perusnosto ja kallistuksella sivuun tai pujahtaa käsien välistä.

Onko näyttöä tästä perusvapautumisen toimivuudesta käytännössä. Eli koukut kiinni, nosto ja sivuun?

L.K.Re: DEFENDO1.4.2011 22.59
Vastasit jo osittain itsellesi:) Eli kun aikaa on vain sekunteja, ei ole järkevää kuin pyrkiä vapautumaan kuristuksesta heti tai vähintäänkin helpottaa sitä mahdollisimman paljon.

Vatsaan kyynärpäällä lyöminen ei ole ainakaan omasta mielestä kovinkaan tehokasta tekniikka kun vastapuoli on tod.näköisesti varsin adreissaan kuristaessaan.
Yksi käsi taas ei yleensä riitä estämään kuristusta mitenkään pl. ehkä joku todella vahva kaveri. Lisäksi stressin alla ja eritoten äärimmäisen stressin (lue: happi loppuu-->hengenlähdön fiilis) alla, kädet haluavat tehdä symmetristä liikettä. Myös muutenkin toisen kuristaessa kovaa, kädet haluavat pyrkiä sinne "missä kipu on".

Yksi käsi versus kaksi kättä on helppo todentaa itse ihan treeniolosuhteissakin. Hyvä verrokki lienee myös se että kuinka moni vetää leukaa paremmin yhdellä kuin kahdella kädellä?:)
Kaksi kättä on aina vahvempi eli varmempi. Tämän kaltaisissa uhkissa ratkaisumallin on syytä olla mahdollisimman toimintavarma, vaikkakin on hyvä ymmärtää että ko. hyökkäys on yksi tehokkaimmista ja vaikeimmin puolustettavissa JOS hyökkäys oikeasti tulee yllätyksenä kuten se yleensä tulee jos sen pääsee toinen oikeasti tekemään takaapäin.

Mitä tarkoitat tuolla nostolla? Koska jos ymmärrän oikein niin tuo ei kyllä mene nyt niin kuin meillä tehdään..

TapioRe: DEFENDO1.4.2011 23.42
Niin tuo nosto on ehkä vähän epäselvä tässä yhteydessä. Tarkoitan joka tapauksessa tekniikkaa sillä tavalla tehtynä kuin se tehdään defendo alliance 3 dvd combat tech osiossa. Paremmin kai pitäisi sanoa heilautus tai heitto.

Katselin kerran youtubesta W.H. Wolfen opetusta tästä. Taisi olla viranomaisliike mitä hän käytti. Aikaisemmin treeneissä kokeilimme tätä viranomaisliikettä lisättynä siihen nykäytys selällä ja tuntui ok tekniikalta. Mutta ilman tuota nykäystä epäilen, että voi olla vaikea saada toimimaan.

Wolfe oli sitä mieltä, että jos otetaan käsillä kiinni, niin teknisesti oikea ote olisi ottaa kaksin käsin siitä kohdasta, jossa toisen kädet yhtyvät. Pohdin että näin voi ehkä paremmin löysätä kuristusta, mutta sen sijaan voi olla vaikeampi esim. nytkäyttää toinen tasapainosta johonkin suuntaan.

Tuo mainintasi että yksi vaikeimmin puolustettavista hyökkäyksistä sai minut paremmin ymmärtämään asianlaidan. Vaikeaan hyökkäykseen kai sinällään kaikki tekniikat ovat huonoja, mutta pakko sitä kuitenkin jotain on tehdä. Ja tässä mielessä tämä tekniikka on varmaankin yksi parhaimpia vaihtoehtoja.

Tuolla oli edellisessä viestissäni jäänyt epämääräinen tekstinpätkä: "taa käsien välistä".

Sen voi unohtaa. Sillä ei tuossa ole merkitystä. Taisi jäädä vahingossa tuohon.

L.KRe: DEFENDO2.4.2011 0.53
Niin siis minusta tekniikka ei ole huono, mutta tilanne on huono missä sitä joudutaan käyttämään, yksi pahimmista..itse näkisin tekniikan sinällään hyvänä koska siinä ei esim. yritetä tunnistaa miten kuristus on kurkulla vaan reagoidaan joka kerta samalla tavalla ensin.

Kuitenkin on hyvä ymmärtää että jos hyökkäys (oli se mikä tahansa) tulee takaa ja yllättäen, on siihen vastavedon tekeminen aina pirun paljon hankalampaa. Esim. tuohon kuristukseen joutuminen kamppailun tiimellyksessä ei minusta ole läheskään niin paha tilanne koska ollaan ns. jo tilanteessa mukana ja tällöin se ajatuskin kulkee jo paremmin sekä myös itsellä stressihormonit ovat mukana pelissä joka taas tiettyyn pisteeseen asti toimii itsellekin etuna.

Kuitenkin kun tekniikan tekee oikein ja riittävän nopeasti pystyy reagoimaan, pystyy kuristusta hölläämään aika huomattavasti sekä onneksi pystyssä liikkeellä saadaan ote helposti ei niin vahvaksi. Maassahan vastaava tilanne onkin sitten vielä monta astetta vaikeampi...

Missä päin muuten defendoa treenaat?

TapioRe: DEFENDO2.4.2011 1.45
Treenaan defendoa Turussa Mad Man Sport Centerissä. N. puoli vuotta on tullut harjoiteltua. Siinä mielessä hyvä laittaa tällaisiin keskustelupalstoihin jokunen kysymys, niin tulee muillekin luettavaksi nettiin.

L.K.Re: DEFENDO2.4.2011 4.15
Jeps, sitä vartenhan nämä ovat ja se onkin ihan hyvä aina kysellä tälläisissä jos herää jotain kysymyksiä, joku muukin voi miettiä samaa.

Tietty varmasti teidänkin ohjaajat osaa näihin vastata ja Antti eritoten.

TapioRe: DEFENDO15.4.2011 19.04
Niin ja toisaalta hyökkääjä voi kuristamisen lisäksi myös yrittää vääntää niskaa sivulle ja sen takia "koukut kiinni" lienee ainoa tapa puolustautua järkevästi. Jos esim. yrittää tuulimyllyä, niin sitä ei välttämättä saa toimimaan muutamassa sekunnissa. Ja kaiken lisäksi täysillä tehtynä "tuulimyllyllä" voi ehkä saa toisen hengiltä. Näin lisäkommenttina kun asiaa pohdiskelin. Edes sodassa tuulimylly ei välttämättä hyvä vaihtoehto, silloinkin defendotekniikka olisi ehkä parempi, jos toinen yrittää kuristaa ja vääntää niskoja.

JubaduuRe: DEFENDO19.8.2011 15.28
Hei! Defendo kiinnostaisi minua, mutta vähän epäillyttää voinko aloittaa tai tutustua lajiin kun ei ole aikaisempaa kokemusta kamppailu&itsepuolustuslajeista. Myös minulla sattuu olemaan polvivamma. Ei taida olla ihan polvi ystävällistä ? Joten kannaittaisiko minun unohtaa tämä?

Lari/Defendo KotkaRe: DEFENDO19.8.2011 22.14
Moro!

Ilman muuta voi aloittaa, peruskurssihan on tarkoitettu nimenomaan ns. maallikoille.Siellä asiat opetellaan aivan alkeista ja vaikka tahti on kohtuu reipasta niin kyllä ne asiat tutuiksi tulee.

Polvivammasta en osaa suoralta kädeltä sanoa,kyllä meillä polvivaivaisa ja operointejakin läpikäyneitä treenaan.

Jos kiinnostaa niin laitappa seuran s-postiin viestiä ja kerro vähän tarkemmin polvivaivastasi niin katsotaan jos sen perusteella osaa kertoa enempi soveltuvuudesta. Voidaan samalla sopia tarvittaessa "koeajasta" polven osalta.

Minusta yleisesti laji ei sen vähemmän tai enemmän polville haitallinen kuin muutkaan ip/kamppailulajit. Ehkä noista vaihtoehdoista enempi vähemmän haitallinen?

Hard targetRe: DEFENDO24.11.2012 2.22
Jäi vaivaamaan sellainen kun joku sanoi ettei defendotekniikat toimi silloin kun toinen laittaa hanttiin ja olivat itse kokeilleet.

Jos toinen tietää mikä tekniikka on tulossa, niin se on eri asia kuin tositilanne, jossa kaikki tukee yllätyksenä. Tatamilla hanttiin laittavaan voi olla vaikea saada toimimaan jotain defendon tekniikkaa, mutta tositilanteessa voi hyvinkin onnistua.

Tähän haluaisin vähän syvällisemmän näkemyksen.

L.KRe: DEFENDO24.11.2012 23.48
Ei siihen mitään sen syvälllisempää näkemystä oikeastaan tarvita:) Näinhän se pitkälti menee.

Lisäksi epäilen että aika monta tekniikkaa pystyy blokkaamaan halutessaan kun tietää mitä toinen hakee ja silloin tekee sitä vastaan ns. vastavedon. Lajilla tuskin on silloin edes merkitystä.

Pitää myös muistaa, että yksittäisen ihmisen näkemys ei välttämättä ole se koko totuus eli jso jollain ei toimi, ei tarkoita ettei muilla voisi. Tämän takia myöskään mitään ratkaisumallia ei voi täysin "hakata kiveen" koska jo fyysiset erot voivat aiheuttaa sen, että joutuu vähän muovaamaan ratkaisua erilaiseksi.

Lisäksi, mikään tekniikka/ratkaisumalli ei toimi 100 prosentin varmuudella.Sellaista tekniikka ei ole:)

m.fRe: DEFENDO25.11.2012 18.11
Niin no, ainakin mä olen saanut mm. Defendo-tekniikkaa toimimaan mm. tatamilla tms. oikeasti vastaan laittavaa jannua vastaan...

L.KRe: DEFENDO26.11.2012 2.19
Jeps, näkeehän sitä jatkuvasti treeneissä että toimii.

Valitettavasti myös joskus "toimimattomuuden" taustalla voi olla virheellinen tekniikka. Useammin kuitenkin todennäköisesti tuo, että tietoisella toiminnalla estetään tekniikan onnistuminen kun tiedetään mitä toinen on tekemässä jne.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: